Soep op de stoep

© Unsplash

Soepverkoop

Start zo 17 oktober '21
10:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Begeleiding

Kom genieten van een tas heerlijke pompoensoep aan de Oude Pastorie in Ham. Dit is een actie ten voordele van Welzijnszorg.

Met deze 'Soep op de stoep'-actie vragen we aandacht voor de 1.700.000 mensen die in armoede of op de armoedegrens leven. Met de opbrengst ervan kan Welzijnszorg lokale projecten, die kansen geven aan mensen in armoede, stimuleren en ondersteunen. Samen Tegen Armoede!


Armoede is meer dan een gebrek aan geld. Het veroorzaakt sociale uitsluiting. Mensen in armoede ervaren dagelijks dat ze er niet bij horen. Hun kinderen worden niet uitgenodigd op verjaardagsfeestjes, reclame herhaalt steeds opnieuw wat ze niet kunnen krijgen, ze leven in slechte en ongezonde woningen, worden sneller ziek … Armoede maakt dat mensen zich vaak letterlijk in hun woning opsluiten.


Genoeg redenen dus om het signaal te geven dat armoede een onrecht is en dat we er samen iets aan moeten doen.

Praktisch

Tussen 10u en 16u kan je een tas soep kopen (vrije bijdrage) aan de Oude Pastorie in Ham. Inschrijven is niet nodig.
We voorzien kartonnen bekers, maar je mag ook een eigen soeptas meebrengen.

Aan de Oude Pastorie vertrekt een uitgestippelde wandeling door het natuurgebied Veldhovenheide van 4 km of 7,5 km. Inschrijven is niet nodig.

Om 10u kan je deelnemen aan onze Stiltewandeling onder begeleiding van Germaine op 't Roodt. Inschrijven is verplicht via: https://avansa-limburg.be/activiteiten/stiltewandeling-kom-tot-rust-in-de-natuur

Om 14u kan je deelnemen aan onze Kruidenwandeling onder begeleiding van Aline Sponholz. Inschrijven is verplicht via: https://avansa-limburg.be/activiteiten/kruidenwandeling-in-ham-2

Sessies

  • zo 17 oktober '21
    10:00 - 16:00

Prijs

  • Gratis
    € 0
    Verkoop van pompoensoep aan vrije bijdrage.

Begeleiding

Michiel Bijlemans

Als geadopteerde Kempenaar is Michiel de verpersoonlijking van out-of-the-box denken. Als…
Meer over Michiel Bijlemans