Pianomuziek voor beginners: Beethoven

© Creative commons

Een dag uit het leven van Ludwig van Beethoven

Start zo 15 mei '22
15:00 - 15:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 11
Alle tarieven

Waar Piano's Driessen
370 Rijksweg
3630 Maasmechelen

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Geen kenner van klassieke muziek of muziek voor piano? Maar wel nieuwsgierig? Op verschillende zondagmiddagen organiseren we lezingen, begeleid door Waldo Geuns aan de piano. Iedere keer met een andere invalshoek en op een andere plek in Limburg. Dit keer met Ludwig van Beethoven.

Als persoon was Ludwig van Beethoven allesbehalve aangenaam in omgang. Zijn naasten omschreven hem als opvliegend, ongeduldig met heel wat onhebbelijke gewoontes. Zo zou hij zichzelf na het componeren overgieten met koud water, zonder zich iets aan te trekken van zijn onderburen bij wie het water binnen sijpelde. Straf genoeg vergaven ze het hem. Want ze waren fier dat ze het leven van de legendarische componist van nabij konden beleven. Dit bijzondere imago achtervolgt hem meer dan twee eeuwen later nog steeds. Zijn de verhalen waar? Of werden ze opgesmukt met twee eeuwen roemrijke fantasie? Horen we zijn beruchte temperament terug in zijn muziek? Waldo Geuns neemt je mee naar de bijzondere wereld van Ludwig van Beethoven aan de hand van vele weetjes en beroemde sonates zoals de ‘Mondschein’ en de ‘Appasionata’.

Sessies

 • zo 15 mei '22
  15:00 - 15:30
  Piano's Driessen - Piano's Driessen

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 11
 • Kortingsprijs
  € 7
  Korting voor: (1) studenten, (2) personen met een werkloosheidsuitkering, (3) gepensioneerden, (4) personen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering, (5) personen die geen diploma hoger onderwijs hebben (maximum secundair onderwijs behaald).
 • UiTPAS kansentarief
  € 2,2
 • Verhoogde tegemoetkoming
  € 2,2
  Bewijs dit met een klevertje van de mutualiteit. Of schrijf je in via Rap op Stap.

Begeleiding

Waldo Geuns

Pianist/musicoloog/filosoof
Meer over Waldo Geuns

In samenwerking met

 • Piano's Driessen