Ontharden, waterinfiltratie en droogteresistente planten

© Marija Zaric via unsplash.com

Workshop en bezoek aan een voorbeeldtuin

Start za 13 mei '23
10:00 - 12:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 17
Alle prijzen

Waar Natuurlijk
Lindestraat 62
3471 Hoeleden

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Door de klimaatopwarming worden we steeds vaker geconfronteerd met erg droge zomers, en intense, hevige regenval. We brengen een bezoek aan de voorbeeldtuin van tuinarchitect Wim Collet. We bekijken hoe regenwater kan infiltreren door een doordacht ontwerp van je tuin, hoe je water kan recupereren. We bekijken ook welke planten bestand zijn tegen droogte en de wijzigingen in ons klimaat.

Door de klimaatopwarming worden we steeds vaker geconfronteerd met erg droge zomers en intense, hevige regenval die vaak voor wateroverlast zorgt. Tal van gemeentebesturen en overheden zetten de laatste jaren sterk in op 'ontharding', zodat het regenwater kan infiltreren in de bodem. Maar laat het duidelijk zijn dat er ook een serieuze taak is weggelegd voor de modale burger. Er kan nog veel 'onthard' worden in de vele tuintjes die Vlaanderen rijk is.

Tijdens onze wandeling door de voorbeeldtuin van tuinarchitect Wim Collet krijgen we uitleg over hoe je best al bij het ontwerpen van je tuin rekening houdt met waterinfiltratie en - recuperatie. Aan de hand van fotomateriaal bekijken we andere 'goede' voorbeelden en ontwerpen.

Omdat we de laatste jaren ook vaak geconfronteerd worden met langere periodes van droogte krijg je ook meteen de nodige informatie over plantenkeuze, rekening houdend met de klimaatwijziging en de droge periodes die dit met zich meebrengt.

De deelnemers ontvangen ook een handige tekst met praktische info en een plantenlijst.

Sessies

 • za 13 mei '23
  10:00 - 12:30
  Natuurlijk - Natuurlijk

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 17
 • Kortingsprijs
  € 13
  Korting voor: (1) studenten, (2) personen met een werkloosheidsuitkering, (3) gepensioneerden, (4) personen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering, (5) personen die geen diploma hoger onderwijs hebben (maximum secundair onderwijs behaald).
 • Verhoogde tegemoetkoming
  € 3,4
  Bewijs dit met een klevertje van de mutualiteit. Of schrijf je in via Rap op Stap.
 • UiTPAS kansentarief
  € 3,4

Begeleiding

Wim Collet

tuinarchitect en zaakvoerder van Natuurlijk, www.natuurlijktuinieren.be
Meer over Wim Collet

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Water: vriend én vijand