Online: Zeg nooit nooit

© Pelckmans

Interview met Stig Broeckx en Thijs Delrue

Start dinsdag 30 maart 2021
20:00 - 21:00

2 sessies

Prijs

Standaardprijs: 5 euro
Alle tarieven

Begeleiding

Stig Broeckx en Thijs Delrue vertellen samen het verhaal van Stig als gevallen wielrenner en zijn wonderlijke revalidatie. Het is een diepmenselijk verhaal over hoop en angst, over optimisme en realisme, over triomfen en frustraties, over de veerkracht van lichaam en brein. Ontroerend, verheugend en inspirerend.

Vijf jaar geleden kwam Stig zwaar ten val tijdens de Ronde van België. Hij lag maanden in coma en kroop door het oog van de naald. In hun boek ‘Zeg nooit nooit’ beschrijven Stig en Thijs het herstelproces en de emotionele rollercoaster waar de familie Broeckx in terecht kwam. Het is een diepmenselijk verhaal over hoop en angst, over optimisme en realisme, over triomfen en frustraties, over de veerkracht van lichaam en brein. Ontroerend, verheugend en inspirerend.


Na jaren van zweet en tranen pikte Stig z’n leven weer op. Niet meer als profrenner, wel als inspirator en goedlachse optimist. Als levensgenieter met het hart op de tong, roept Stig op om meer te genieten van het leven en dankbaar te zijn met wat je hebt. Want geluk zit in kleine dingen. Kijk op tijd rondom je en wees niet te hard met jezelf bezig.


Stig werkt nog steeds elke dag aan z’n herstel, maar zelf beschouwt hij het niet langer als revalideren. Eerder als ‘continu werken aan jezelf’. Een einddoel stelt hij niet, wel een heleboel kleine doelen die hem stap voor stap vooruitbrengen. Met trots kijkt hij terug op alle mijlpalen die hij ondertussen passeerde. Hoe sneller hij iets kan afvinken, hoe beter. Want Stig weet als geen ander dat het leven kort kan zijn. Waarom zou je iets uitstellen als je het vandaag kunt doen? En die wetenschap geeft hem ook een soort rust.


Die gedrevenheid wil Stig ook doorgeven aan iedereen met tegenslag. Want zelfbeklag en opgeven staan duidelijk niet in zijn woordenboek. Daarom trekken zoveel mensen zich aan hem op. Toch beseft Stig heel goed dat niet iedereen dezelfde vooruitzichten heeft op herstel. Maar zeg nooit nooit.De opbrengst van deze online sessie gaat naar het HersenStrijd fonds. Deze organisatie zet zich in voor het beperken van de hersenschade op de intensive care afdeling. Onderzoek naar betere behandelingen voor patiënten met ernstig hersenletsel zal resulteren in minder blijvende hersenschade en daarmee een beter herstel.


Het interview werd opgenomen op donderdag 18 maart 2021. Ten voordele van HersenStrijd blijft deze sessie beschikbaar tot 1 mei 2021.


Met de steun van Lotto.

Praktisch

Na inschrijving én betaling ontvang je onmiddellijk een bevestigingsmail met de link naar de online sessie.
Je kunt dus kiezen wanneer je de sessie bekijkt.
Het blijft nog tot 1 mei 2021 beschikbaar.

Voorkennis

Geen voorkennis vereist.

Sessies

 • dinsdag 30 maart 2021
  20:00 - 21:00
 • zaterdag 01 mei 2021
  20:00 - 21:00

Prijs

 • Standaardprijs
  5 euro
 • Verhoogde tegemoetkoming
  2 euro
  Bewijs dit met een klevertje van de mutualiteit. Of schrijf je in via Rap op Stap.

Begeleiding

Thijs Delrue

Meer over Thijs Delrue

Stig Broeckx

Meer over Stig Broeckx

Sam Stefani

vormingswerker ...
Meer over Sam Stefani

In samenwerking met