Neanderthalers aan de Maas

© TeamvanMeer!

Start vr 19 april '24
10:00 - 15:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 19
Alle prijzen

Waar Waterburcht Pietersheim
Waterstraat 52
3620 Lanaken

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In Veldwezelt (Lanaken) kan je een archeologische site bezoeken met resten van de neanderthalers. Ontdek er, stap voor stap, de archeologische ontdekkingen tot je helemaal tot in de tijd van de neanderthalers komt.

Langs de oever van de Maas leefden onze neven de neanderthalers. Het huidige Veldwezelt (Gemeente Lanaken) was een geliefde plaats om te bivakkeren. Hier konden ze gemakkelijk vuurstenen vinden om hun messen en puntsperen te maken. De neanderthalers waren niet alleen slimme mensen, maar ook heel sterk. Dankzij hun intelligentie en bijzondere lichaamsbouw wisten ze twee ijstijden te overleven.

Wist je dat twee tot vier procent van onze genen van hem afkomstig zijn? Dat zij grotere hersenen hadden dan wij? Samen maken we een ontdekkingsreis naar hun tijd en ontrafelen hun geheimen. Na een inleidende lezing in het Waterburcht Pietersheim gaan we per fiets naar de Neanderthalersite Hezerwater.


Avansa Limburg en de dienst Toerisme Lanaken slaan de handen in elkaar voor een boeiende activiteit waarbij theorie en praktijk samenkomen. Gesteund met een basis aan theoretische kennis zal de deelnemer de uitleg op de site beter kunnen volgen en meer kunnen genieten.

Praktisch

9u30: We komen samen aan de Kijkdoos in de Waterburcht Pietersheim in Lanaken: Waterstraat 52, Lanaken. Op ongeveer 70 meter afstand is er een gratis parking.
11u00: Vertrek naar de neanderthalersite Hezerwater: Neanderthalerweg, Riemst
11u30: Gegidst bezoek neanderthalersite Hezerwater
13u00: Terug naar Lanaken

Inbegrepen in deze activiteit:
- Begeleiding
- Huurfiets of openbaar vervoer of carpoolen, afhankelijk van de beschikbaarheid
- Deskundige gids

Nota: als u de fiets verkiest, gelieve dan een mail te sturen naar: alejandro.chavezsaenz@avansa-limburg.be of youri.leroi@avansa-limburg.be

Drank en lunch zijn niet inbegrepen in deze activiteit. Neemt aub uw eigen drank mee want er is geen drinkmogelijkheid bij de neanderthalersite.

Sessies

 • vr 19 april '24
  10:00 - 15:00
  Waterburcht Pietersheim - parking

Locatie(s)

 • Waterburcht Pietersheim Waterstraat 52
  3620 Lanaken Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 19
 • Kortingsprijs
  € 15
  Korting voor: (1) studenten, (2) personen met een werkloosheidsuitkering, (3) gepensioneerden, (4) personen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering, (5) personen die geen diploma hoger onderwijs hebben (maximum secundair onderwijs behaald).
 • Verhoogde tegemoetkoming
  € 3,8

Begeleiding

Alejandro Chavez Saenz

Zo veel hobby's, passies en interesses, te weinig tijd om ze allemaal optimaal te beleven. Van…
Meer over Alejandro Chavez Saenz

In samenwerking met

 • Lanaken Toerisme vzw