Mystieke auteurs ontdekken: Mevlana Rumi

© Creative Commons

Op het spoor van mystiek

Start wo 15 februari '23
20:00 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle prijzen

Waar Avansa Limburg vzw
Cellebroedersstraat 13-15
3500 Hasselt

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Rumi was en is een zwaargewicht in de mystieke poëzie. We leren over hem en lezen zijn teksten. We staan stil over hoe deze teksten ons raken.

We lezen en bespreken teksten van mystieke auteurs. Mystiek gaat over het leven zoals het is. Niet over dingen die ver van ons af staan. Deze auteurs vertellen over ervaringen die herkenbaar zijn. Telkens staat één mysticus en zijn/haar teksten centraal. We delen met elkaar wat deze persoon en teksten bij ons oproepen. Zo worden hun getuigenissen toegankelijker. In begrijpelijke taal krijgen ze dan betekenis voor ons eigen leven en kunnen ze verrassend vertrouwd en inspirerend klinken. Tijdens deze sessie bespreken we de teksten van Mevlana Rumi.


Mohamed DJalal ad-Din Balkhi Rumi of ‘Mevlana Rumi’ was een filosoof en dichter van Perzische afkomst en soefi-mysticus. ‘Mevlana’ betekent ‘onze meester’. Rumi is een van de belangrijkste personen uit de Perzische dichtkunst door zijn religieuze dichten die God prijzen. Tot op de dag van vandaag inspireren zijn teksten tal van mensen. Ook beroemdheden zoals Madonna en Deepak Chopra hebben Rumi’s poëzie omarmd. Zijn mystieke teksten zijn voor velen een hulpmiddel om naar binnen te kijken.

Sessies

 • wo 15 februari '23
  20:00 - 22:00
  Avansa Limburg vzw - zaal Demer- 1ste verdieping

Locatie(s)

 • Avansa Limburg vzw Cellebroedersstraat 13-15
  3500 Hasselt Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 5

Begeleiding

Sam Stefani

Sam is een familieman en trots op zijn Genkse roots. De taken die op Sams Avansabord liggen zijn…
Meer over Sam Stefani

In samenwerking met