Mystieke auteurs ontdekken: Marie Guyart

© Creative Commons

Op het spoor van mystiek

Start wo 19 april '23
20:00 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle prijzen

Waar Avansa Limburg vzw
Cellebroedersstraat 13-15
3500 Hasselt

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Marie Guyart was een opmerkelijke vrouw. Ze trad in bij de Ursulinen, trok naar Canada op missie bij de indianen en liet geschriften na die "tot de hoogste toppen van de mystiek" behoren.

We lezen en bespreken teksten van mystieke auteurs. Mystiek gaat over het leven zoals het is. Niet over dingen die ver van ons af staan. Deze auteurs vertellen over ervaringen die herkenbaar zijn. Telkens staat één mysticus en zijn/haar teksten centraal. We delen met elkaar wat deze persoon en teksten bij ons oproepen. Zo worden hun getuigenissen toegankelijker. In begrijpelijke taal krijgen ze dan betekenis voor ons eigen leven en kunnen ze verrassend vertrouwd en inspirerend klinken. Tijdens deze sessie bespreken we de teksten van Marie Guyart.


Marie Guyart was een opmerkelijke vrouw. Zij werd als tiener uitgehuwelijkt en kreeg een zoon. Ze verloor haar man toen ze nauwelijks 21 was. Ze werd noodgedwongen zakenvrouw, maar niet voor lang. Haar roeping was te sterk. Ze trad in bij de Ursulinen, trok naar Canada op missie bij de indianen en liet geschriften na die "tot de hoogste toppen van de mystiek" behoren.

Sessies

 • wo 19 april '23
  20:00 - 22:00
  Avansa Limburg vzw - zaal Demer- 1ste verdieping

Locatie(s)

 • Avansa Limburg vzw Cellebroedersstraat 13-15
  3500 Hasselt Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 5

Begeleiding

Hugo Quintiens

Hugo Quintiens studeerde Godsdienstwetenschappen en was tot zijn pensionering verantwoordelijk voor…
Meer over Hugo Quintiens

In samenwerking met