Muziek: Laïs - De langste nacht

© Sanne Delcroix

CultuurCafé Tongeren

Start vr 15 december '23
20:30 - 22:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 20
Alle prijzen

Waar CC De Velinx Tongeren
Dijk 111
3700 Tongeren

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Laïs is een Vlaamse folkgroep. Eind jaren '90 werden ze bekend met hits zoals 't Smidje en Dorothea. De groep is vooral bekend om haar samenzang, waarbij de zangeressen onder meer oude teksten — die tot de middeleeuwen teruggaan — op zelf geschreven melodieën zingen.

Na een pauze van acht jaar brengen ze nu terug nieuwe muziek uit, met het album 'De Langste Nacht'. Deze tournee luidt een nieuw hoofdstuk in voor zangeressen Jorunn en Nathalie, die voortaan als duo verdergaan. Ze herontdekten de succesformule van Laïs, door de groep uit te breiden. De twee dames worden op de plaat en op het podium bijgestaan door hun beide partners Bjorn Eriksson en Tomas de Smet, die vroeger nog samen muziek maakten in de band Zita Swoon.


Tijdens de tournée krijgen ze daarnaast extra muzikale steun van multi-instrumentaliste en zangeres Esther Lybeert (bekend van The Antler King, en vroeger Hooverphonic), gitarist Tom Theuns (Aurelia, vroeger Ambrozijn) en drummer Roel Poriau (Rumbaristas, vroeger Think of One). Geniet mee van het talent van deze topmuzikanten, samen met het CultuurCafé Tongeren. In het CultuurCafé beleef je cultuur samen met anderen, op een aangename en ongedwongen manier.


Deze activiteit gaat door dankzij de steun van CC de Velinx en het gemeentebestuur van Tongeren.

Praktisch

We spreken af om 20.15u aan de ingang van de Velinx.

Sessies

 • vr 15 december '23
  20:30 - 22:30
  CC De Velinx Tongeren - Lokaal

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 20
 • Verhoogde tegemoetkoming
  € 3,2
  Heb je geen verhoogde tegemoetkoming, maar ben je van Tongeren en heb je het financieel moeilijk: neem contact met youri.leroi@avansa-limburg.be of 011 560 109

Begeleiding

Youri Leroi

Youri is een familieman die je, met of zonder kinderen, tegen kan komen op een of ander terras in…
Meer over Youri Leroi

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project CultuurCafé