Meerdaagse uitstap: Gent cultureel

© Creative Commons

De ontdekking van een stad

Start wo 8 december '21
9:00 - 20:00

3 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 297
Alle tarieven

Begeleiding


Tijdens deze drie dagen bezoeken we verschillende Gentse musea en historische sites. Denk maar aan het STAM (Stadsmuseum Gent) en MSK (Museum voor Schone Kunsten) of de Sint-Baafskathedraal en het Gravensteen. Naast het ontdekken de Gentse kunst en cultuur, zorgen we ook voor enkele gezellige momenten om samen te zijn. Voor deze driedaagse zochten we een passende verblijfplaats en deze vonden we in het Monasterium Poortackere. Deze driedaagse ontdekkingstocht in Gent organiseren we in samenwerking met Horizont vzw.

Deze driedaagse ontdekkingstocht in Gent organiseren we in samenwerking met Horizont vzw (vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperkt budget).

Tijdens deze drie dagen genieten jullie van een goed gevuld programma, rond de thema’s ‘De ontdekking van een stad’

Jullie bezoeken verschillende Gentse musea en historische sites. Denk maar aan het STAM (Stadsmuseum Gent) en MSK (Museum voor Schone Kunsten) of de Sint-Baafskathedraal en het Gravensteen.

Naast het ontdekken van de Gentse kunst en cultuur, zorgen we ook voor enkele gezellige momenten om samen te zijn. Dit kan bijvoorbeeld met een kwis of door samen van een lekkere maaltijd te genieten.

Voor deze driedaagse zochten we een passende verblijfplaats en deze vonden we in het Monasterium Poortackere. De ontdekking van Gent begint al in dit hotel, dat in een voormalig 19de-eeuws klooster gehuisvest is. Het hotel is een ontmoeting tussen het heden en verleden en ademt rust. Je kan er ronddwalen in de kloostergangen en de neogotische kapel bezoeken.

Jullie logeren er in een mooie tweepersoonskamers en genieten er ’s morgens van een uitgebreid ontbijtbuffet. ’s Middags en ’s avonds eten jullie op locatie of in het verblijf. Een lunch in sociaal restaurant Parnassus, dat zich bevindt in een oude kerk in Gent, staat ook zeker op het programma.

Praktisch

Bij verhoogde tegemoetkoming enkel inschrijven via Rap op Stap/Horizont! Horizont vzw is de reisorganisator, Avansa Limburg verzorgt het inhoudelijk programma.

All in: vervoer retour Hasselt - Gent, overnachting 2 nachten, maaltijden en inkomgelden

Vereiste conditie: Dit is een matig actieve vakantie. Je moet geen grote wandelaar zijn maar tijdens het bezoek aan de stad wandelen we wel de hele dag rond.
Formule: ’s Morgens ontbijten jullie in het hotel, middag- en avondmaal worden op locatie voorzien.

Locatie:
Monastium Poortackere
Oude Houtlei 56

Aantal: Deze vakantie is voor 46 personen. 20 deelnemers via Horizont,
20 deelnemers via Avansa en 6 vakantiemakers.

Vervoer: We verplaatsen ons met het openbaar vervoer; trein en tram. Een busje brengt de bagage van het station van Hasselt naar het verblijf en weer terug.

Toeslag single: 50 euro.

Al onze activiteiten verlopen corona-veilig. Hoe zorgt Avansa hiervoor? En wat moet ik doen als deelnemer? Je lees het hier: https://avansa-limburg.be/faq

Sessies

 • wo 8 december '21
  9:00 - 20:00
 • do 9 december '21
  9:00 - 20:00
 • vr 10 december '21
  9:00 - 20:00

Prijs

 • Correctieprijs 1
  € 347
  standaard met singletoeslag
 • Correctieprijs 2
  € 335
  kortingsprijs met singletoeslag
 • Standaardprijs
  € 297
  vervoer, maaltijden, inkomgelden, verblijf inbegrepen.
 • Kortingsprijs
  € 285
  “Korting voor studenten, personen met een werkloosheidsuitkering, gepensioneerden, personen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering, personen die geen diploma hoger onderwijs hebben (maximum secundair onderwijs behaald)” Vervoer, maaltijden, inkomgelden, verblijf inbegrepen.

Begeleiding

Alejandro Chavez Saenz

Zo veel hobby's, passies en interesses, te weinig tijd om ze allemaal optimaal te beleven. Van…
Meer over Alejandro Chavez Saenz

Eddy Beuten

Avansa Limburg tot een inclusieve organisatie maken, waar elke deelnemer zich goed voelt: dat is de…
Meer over Eddy Beuten

In samenwerking met