Limburg Lagedrukgebied Beringen

© Niet nu Laura

Een festival over prestatiedruk en mentaal welzijn

Start za 20 april '24
14:00 - 18:00

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle prijzen

Waar Stadhuis Beringen
Collegestraat 1
3580 Beringen

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Vandaag de dag moet alles sneller en beter. Maar niet iedereen kan en wil mee. Er is veel druk om succesvol en perfect te zijn, en dat geeft stress. Dat kan anders!

Wij vinden dat kwetsbaar zijn mag. En dat je ook op een andere manier zin kan geven aan je leven, in plaats van mee te gaan in de mallemolen van consumeren en presteren.


We maken van Limburg een Lagedrukgebied! Avansa wil, samen met heel wat welzijnsorganisaties, jou laten nadenken, ervaringen laten uitwisselen met anderen, en samen laten uitzoeken hoe het anders en beter kan. Want prestatiedruk en stress zijn geen individuele problemen, die je op je eentje moet oplossen. Het zijn maatschappelijke problemen, die nog te vaak een taboe zijn. Doe je mee?


Programma

Ontspannende en creatieve workshops, leerrijke lezingen, kunst die je aan het denken zet, theater, muziek, ... Op deze website zie je alle activiteiten.

Daarnaast is er doorlopend kinderanimatie, zijn er drankjes, en heerlijke hapjes van het Internationaal Comité.


Welzijnsbeurs


Op de Welzijnsbeurs maak je kennis met heel wat Limburgse sociale organisaties. Je kan heel de namiddag vrij in en uitlopen. Op een leuke manier ontdek je wat verschillende welzijnsorganisaties voor jou kunnen betekenen, en leer je bij over prestatiedruk, stress, geestelijke gezondheid en mentaal welzijn.


Beringen Spring(t)


Heb je na je bezoek aan Limburg Lagedrukgebied zin in meer leuks in Beringen? Ga dan zeker nog naar Beringen Spring(t). Een kleurrijk familie-event met leuke animatie, workshops, muziek en shopplezier. De horeca op de markt verwelkomt je het hele weekend op hun terrassen en overal staan foodtrucks opgesteld voor de kleine of grote honger. Meer informatie lees je hier.

Inschrijven?

Je moet niet inschrijven, kom maar af!


Wil je zeker zijn van een plaats in een van de activiteiten? Dan schrijf je best wel vooraf in: sommige activiteiten hebben een maximum aantal deelnemers.


Inschrijven doe je op de website van Avansa: klik op 'activiteiten' en zoek in het overzicht de activiteit waaraan je wil deelnemen. Of kom eens langs bij Avansa, tijdens de openingsuren, of bel ons. Dan helpen we je graag verder.

Praktisch

Alle activiteiten zijn gratis.

Kinderen zijn welkom!

Sessies

  • za 20 april '24
    14:00 - 18:00
    Stadhuis Beringen - Lokaal

Locatie(s)

Prijs

  • Gratis
    € 0

Begeleiding

Hugo Keunen

Hugo is in het weekend dirigent bij Kantikune, tijdens de week dirigeert hij bij Avansa Limburg.…
Meer over Hugo Keunen

Veerle Timmermans

Veerle neemt je graag mee op pad terwijl ze gesprekken vol humor en onverwachte perspectieven…
Meer over Veerle Timmermans

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Limburg Lagedrukgebied