I was here. Feest aan de brug

© Z33, Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur

Feestelijke opening met levend kunstwerk

Start za 23 oktober '21
14:00 - 18:00

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Begeleiding

Begin 2020 gingen de bewoners van de Hasseltse wijk Ter Hilst samen met de stad Hasselt en Z33, Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur op zoek naar een kunstwerk voor hun wijk. Ze kozen voor het project van de 27-jarige kunstenaar Pavel Balta. Pavel stelde voor om de brug in de Brigandstraat vol te schilderen met herkenbare verhalen van bewoners.

De titel van de muurschildering: I was here. Op de brug, de verbindingspoort in de wijk, beeldt het kunstwerk de levendige gemeenschap van Ter Hilst af. De gebruikte lijnschildertechniek gaat zo ver terug als de geschiedenis van de mensheid, denk maar aan de eerste muurschilderingen in grotten.


Het kunstwerk is een vrolijk, hoopvol portret van een levendig Ter Hilst. Bezoekers aan de brug kunnen in het kleurrijke lijnenspel een tijdloos verhaal ontdekken: I was here.


We openen het kunstwerk met een feestelijke receptie ter plaatse. De wijkbewoners die hun verhaal deelden nemen voor hun portret hun plek in als een tableau vivant, een levend schilderij. Dit is een unieke kans om de mensen achter het kunstwerk te ontmoeten en hun verhalen te ontdekken.

Praktisch

Inschrijven is niet nodig.
Iedereen is welkom, breng je familie mee!

I was here is een initiatief van de Stad Hasselt, Hacosi en Agentschap Wegen en Verkeer. In samenwerking met Z33, Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur en Avansa Limburg. En met de enthousiaste medewerking van Arktos, Kaza Koala, Domo Hasselt en Ligo.

Sessies

  • za 23 oktober '21
    14:00 - 18:00

Prijs

  • Gratis
    € 0

Begeleiding

Ina Vandewijer

Van nature ben ik een geboren verteller. Ik studeerde talen en reisde de wereld rond om te…
Meer over Ina Vandewijer

Pavel Balta

Meer over Pavel Balta

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project I was here