Film met nabespreking: Defiant Lives

© Creative Commons

Start za 11 december '21
14:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Regenbooghuis Limburg
Meldertstraat 38
3500 Hasselt

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Mensen met een handicap voeren een strijd om ten volle deel te nemen aan de maatschappij. In het kader van de internationale dag van de rechten van personen met een handicap, op 3 december, vertoont GRIP dit najaar de film ‘Defiant Lives’ (Uitdagende Levens) op verschillende locaties. Aansluitend op de film volgt een nabespreking over de huidige situatie van personen met een handicap in ons land en wordt stil gestaan bij de vraag welke rol actievoering in het hier en nu kan betekenen.

Defiant Lives is een film uit 2016 en vertelt het verhaal van de beweging die sinds de jaren 60 en 70 in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Australië strijdt voor gelijke rechten voor personen met een handicap. Na steeds opgesloten te zijn geweest in grootschalige instellingen, traden daar indertijd personen met een handicap uit de schaduw om te streven naar een volwaardige deelname aan de samenleving met zelfbeschikking, ver weg van afhankelijkheid, vooroordelen en betutteling. De film toont dit aan de hand van zelden geziene archiefbeelden en exclusieve interviews met mensen die vroeger zelf mee op de barricaden stonden.


Deze activiteit wordt gratis aangeboden door Grip vzw en in samenwerking met de Roze Bink.

Praktisch

Deelnemen aan de filmvoorstellingen is gratis, maar inschrijven is wel verplicht.

Graag vermelden of je met een rolstoel komt/andere toegankelijkheidsnoden hebt. Zo kunnen we daarmee rekening houden.

Het programma bestaat uit een intro van 15 minuten, de filmvoorstelling van 90 minuten, een nabespreking van 40/45 minuten en we ronden af met een kleine receptie. De voorstellingen gaan telkens door in de op dat moment (op de locatie) geldende coronamaatregelen.

Sessies

 • za 11 december '21
  14:00 - 17:00
  Regenbooghuis Limburg - Default

Locatie(s)

 • Regenbooghuis Limburg Meldertstraat 38
  3500 Hasselt Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0
  Aangeboden door Grip vzw

Begeleiding

Marleen Billen

Meer over Marleen Billen

Ans Janssens

Meer over Ans Janssens

In samenwerking met

 • GRIP vzw
 • De Roze Bink