Dochter van de dekolonisatie

© EPO uitgeverij

Lezing door Nadia Nsayi - een activiteit van Bovenhuids

Start do 7 maart '24
20:15 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 9
Alle prijzen

Waar Academiezaal
Plankstraat 18
3800 Sint-Truiden

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Waarom is het belangrijk om onze samenleving te dekoloniseren? Nadia Nsayi, onderzoekster en auteur van het boek 'Dochter van de dekolonisatie', vertelt tijdens deze lezing haar verhaal.

Nadia Nsayi werkt in het Koninlijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren. Ze is auteur van het boek ‘Dochter van de dekolonisatie’ dat het verhaal van Nsayi’s familie verweeft met de relaties tussen België en Congo sinds de koloniale periode. Het boek is ondertussen al aan zijn vijfde druk toe. Eind november 2023 verschijnt de opvolger, haar nieuwe boek 'Congolina'.

We nodigen deze boeiende spreekster uit in CC de Bogaard. In de lezing blikken we met Nadia Nsayi terug op de Belgische kolonisatie van Congo, koloniale erfenissen in de Belgische samenleving en het belang van een dekoloniale beweging die streeft naar diversiteit, gelijkwaardigheid en gerechtigheid. Je leert meer over onze koloniale geschiedenis, leert begrijpen wat dekolonisatie betekent

en wat het belang van dekolonisatie is als we streven naar een gelijkwaardige samenleving.

Sessies

 • do 7 maart '24
  20:15 - 22:00
  Academiezaal - Academiezaal

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 9
 • Kortingsprijs
  € 6
  Korting voor: (1) studenten, (2) personen met een werkloosheidsuitkering, (3) gepensioneerden, (4) personen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering, (5) personen die geen diploma hoger onderwijs hebben (maximum secundair onderwijs behaald).
 • Verhoogde tegemoetkoming
  € 1,8

Begeleiding

Nadia Nsayi

In 1984 werd Nadia Nsayi Madjedjo Clerebaut geboren in Congo. Vijf jaar later verliet ze haar…
Meer over Nadia Nsayi

In samenwerking met