De oorsprong van muziek, van Mesopotamië tot in het Oude Egypte

© Wikipedia

Op zoek naar klanken uit een ver verleden

Start do 2 mei '24
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 11
Alle prijzen

Waar Avansa Limburg vzw
Cellebroedersstraat 13-15
3500 Hasselt

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Van de mysterieuze klanken aan het hof van de Egyptische farao tot aan het klankenspel in de Levant en het Tweestromenland.

Tijdens deze lezing neemt egyptoloog Toon Sykora de luisteraars mee tot aan de oorsprong van de muziekgeschiedenis. Hij gidst hen doorheen de zeldzame overblijfselen die deze muzikale traditie van duizenden jaren ons heeft geschonken. Van de mysterieuze klanken aan het hof van de Egyptische farao tot aan het klankenspel in de Levant en het Tweestromenland.

Al sinds de prehistorie zijn mens en muziek onafscheidelijk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we op heel wat Egyptische muurschilderingen en Assyrische reliëfs nog ensembles van zangers en muzikanten kunnen herkennen. Hoewel de laatste tonen van deze harpisten en fluitspelers al duizenden jaren zijn uitgestorven, zijn gelukkig niet al hun klanken voorgoed verloren. Zo hebben onze muzikale voorouders heel wat instrumenten en zelfs muzikale geschriften nagelaten die ons heel wat kunnen vertellen over de tonen die ze speelden.


Sessies

 • do 2 mei '24
  19:30 - 21:00
  Avansa Limburg vzw - zaal Jeker - 1e verdieping

Locatie(s)

 • Avansa Limburg vzw Cellebroedersstraat 13-15
  3500 Hasselt Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 11
 • Kortingsprijs
  € 7
  Korting voor: (1) studenten, (2) personen met een werkloosheidsuitkering, (3) gepensioneerden, (4) personen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering, (5) personen die geen diploma hoger onderwijs hebben (maximum secundair onderwijs behaald).
 • Verhoogde tegemoetkoming
  € 2,2
  Bewijs dit met een klevertje van de mutualiteit. Of schrijf je in via Rap op Stap.
 • UiTPAS kansentarief
  € 2,2

Begeleiding

Toon Sykora

egyptoloog
Meer over Toon Sykora