Ciné Détiné: film in de gevangenis

© Mathieu Mortelmans

Kortfilm 'Complices' en nabespreking

Start di 19 maart '24
18:00 - 19:40

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle prijzen

Waar Gevangenis Hasselt
Zwarte Brugstraat 4
3500 Hasselt

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Ciné Détiné is een filmfestival op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel, met films over misdaad, straf en herstel. In het kader van de week van het slachtoffer, kijken we in de gevangenis van Hasselt samen met gedetineerden naar de kortfilm 'Complices'.

Over de film

Een rechter moet een moeilijke beslissing nemen wanneer zijn 19-jarige zoon onder invloed een dodelijk vluchtmisdrijf pleegt. Om zijn zoon te beschermen, dekt hij alle bewijs tegen hem toe, maar wanneer meer details over het ongeluk naar boven komen, slaat de twijfel toe.

‘Complices’ (2016) is een kortfilm van Mathieu Mortelmans met muziek van Ozark Henry. De film is in het Frans met Nederlandse ondertitels en duurt 31 minuten.


Na de film

Dirk Roussard is bemiddelaar bij Moderator vzw - Forum voor herstelrecht en bemiddeling. Hij begeleidt de nabespreking. Samen met mensen van binnen de gevangenismuren kijk je naar de film. Wat denk je erover? Wat doet het verhaal met jou, en met de anderen? Je gaat met de andere aanwezigen in dialoog over hoe we als samenleving omgaan met misdaad, straf en herstel.

Praktisch

Deze activiteit vindt plaats in de gevangenis.
Voorwaarden om te kunnen deelnemen:

- Je bent ouder dan 18 jaar.
- Je staat momenteel niet geregistreerd als bezoeker voor gedetineerden van de gevangenis van Hasselt.
- Je bent niet zwanger.
- Je spreekt Nederlands.
- Als je een metalen prothese in je lichaam hebt, waardoor de metaaldetector kan reageren, moet je een doktersattest kunnen voorleggen.

Voor je inschrijving hebben we je volledige naam zoals op identiteitskaart, je geboortedatum en je telefoonnummer nodig. Een medewerker van Avansa contacteert je na je inschrijving per e-mail om deze gegevens op te vragen.

Je meldt je minstens 30 minuten voor het begin van de activiteit aan in de gevangenis met je identiteitskaart. Hou er rekening mee dat je niets mag meenemen in de gevangenis (geen gsm, sleutels, ...). Je kan waardevolle voorwerpen achterlaten in een kluisje. Daarvoor heb je een muntstuk van € 1 nodig.

Sessies

 • di 19 maart '24
  18:00 - 19:40
  Gevangenis Hasselt - Lokaal

Locatie(s)

 • Gevangenis Hasselt Zwarte Brugstraat 4
  3500 Hasselt Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Ina Arts

Onze collega Ina is een 'mensenmens'. Ze houdt van mensen, is heel sociaalvoelend, en neemt het het…
Meer over Ina Arts

In samenwerking met

 • Gevangenis Hasselt