Uitstap: Zorgboerderij Ommersteyn

© Ommersteyn

Rondleiding op de zorgboerderij

Start za 6 april '24
10:00 - 11:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 11
Alle prijzen

Waar Stichting Ommersteyn
De Schiervellaan 5
3650 Dilsen-Stokkem

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

We gaan op bezoek bij zorgboerderij Ommersteyn, waar boer Jan samen met 30 gasten zorg draagt voor een 500-tal melkgeiten. Je maakt kennis met het reilen en zeilen op deze biologische boerderij en de vzw die haar runt.

De naam ‘Ommersteyn’ gaat terug tot in de 13e eeuw, toen een eerste burcht van Ommersteyn werd opgetrokken aan een oude Maasarm, waar nu de Kogbeek in stroomt. Een grote boerderij voorzag het kasteel van voedsel. Vandaag ligt de zorgboerderij in Ommersteyn nog steeds op een steenworp van het 18e eeuwse kasteel, in het historische Maaslandschap tussen Rotem en Dilsen. Dreven, hagen en zelfs de restanten van een oude donjon achter de boerderij tonen haar eeuwenoude geschiedenis.


Jan Thoelen van Ommersteyn VZW zorgt hier samen met zijn zorggasten dagelijks voor een 500-tal geitjes. Met de geitenmelk wordt kaas en ijs gemaakt. Er worden ook groenten gekweekt. Zo’n 30 zorggasten helpen hem in zijn dagelijkse activiteiten op de boerderij, maar dat mag je zeker ook omdraaien: Jan helpt hen immers ook aan een zinvolle dagbesteding middenin de vier seizoenen. Zijn vrouw Tine kweekt er biologische bloemen en geeft er workshops onder de naam De Zoenebloem.


Gedurende een rondleiding van een dik uur maak je kennis met de dagdagelijkse werking van de zorgboerderij. Jan beantwoordt graag al je vragen over landbouw!

Praktisch

We verzamelen aan vzw Ommersteyn, De Schiervellaan 3, 3650 Dilsen-Stokkem.

Sessies

 • za 6 april '24
  10:00 - 11:30
  Stichting Ommersteyn - Default

Locatie(s)

 • Stichting Ommersteyn De Schiervellaan 5
  3650 Dilsen-Stokkem Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 11
 • Kortingsprijs
  € 7
  Korting voor: (1) studenten, (2) personen met een werkloosheidsuitkering, (3) gepensioneerden, (4) personen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering, (5) personen die geen diploma hoger onderwijs hebben (maximum secundair onderwijs behaald).
 • Verhoogde tegemoetkoming
  € 2,2

Begeleiding

- medewerker

Meer over - medewerker