Bezoek aan Optimo sorteerinstallatie en Biostoom Beringen

© Creative commons

Start vr 10 maart '23
13:00 - 15:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 11
Alle prijzen

Waar Biostoom Beringen
Industrieweg 150
3580 Beringen

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Een ervaren coach van GoodPlanet neemt ons op sleeptouw doorheen twee installaties: de Optimo sorteerinstallatie en de biostoomcentrale in Beringen.

Ook voor afval geldt het gezegde: beter voorkomen dan genezen. Het is echter niet altijd mogelijk om afval te vermijden. In de Optimo sorteerinstallatie worden de opgehaalde afvalzakken van Limburg en Diest gesorteerd. Een deel kunnen we composteren of recycleren en een deel wordt verbrand. Dit laatste gebeurt in de gloednieuwe biostoomcentrale vlak naast de sorteerinstallatie. De thermische energie die vrij komt bij de verbranding wordt als stoom of warm water aan de onmiddellijke omgeving geleverd.

Praktisch

Bij het bezoek nemen we voortdurend trappen en gaan we tot een hoogte van 27m. Het bezoek is daardoor niet geschikt voor personen met krukken, rolstoel of extreme hoogtevrees.
De hoge omgevingstemperatuur in de centrale (30 °C) en de vele trappen vormen voor sommige bezoekers een fysieke uitdaging.

Geef een seintje als je graag een lift wil of carpoolen vanuit Hasselt naar Beringen: mieke.dury@avansa-limburg.be of 0476 88 01 30.

Sessies

 • vr 10 maart '23
  13:00 - 15:30
  Biostoom Beringen - Ingang

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 11
 • Kortingsprijs
  € 7
  Korting voor studenten, personen met een werkloosheidsuitkering, gepensioneerden, personen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering, personen die geen diploma hoger onderwijs hebben (maximum secundair onderwijs behaald)
 • Verhoogde tegemoetkoming
  € 2,2
  Toon dit aan met een klevertje van de mutualiteit of schrijf in via Rap op Stap

Begeleiding

Medewerker Goodplanet

Via onze projecten, campagnes en workshops verspreiden we kennis en planten we zaadjes voor…
Meer over Medewerker Goodplanet

In samenwerking met